Achteraf Betalen in België met Afterpay

afterpay belgie achteraf betalen

omoda

Betaal achteraf met Afterpay
1-3 dagen levertijd

Shop nu!

myjewellery online shoppen

Betalen met Afterpay
de dag zelf nog verzonden

Shop nu!

Voor 17:00 = morgen in huis!
Afterpay mogelijk

Shop nu!

thesting online shoppen

Vandaag Besteld – Morgen in Huis!
Afterpay mogelijk

Shop nu!

superdry kopen online

Gratis levering & retour
2-3 dagen levertijd

Shop nu!

Gratis levering + Afterpay
3-5 dagen levertijd

Shop nu!

Afterpay winkels in Belgie

Achteraf betalen – Afterpay in België

Afterpay België online winkels

Belgische webshops die volgens het Afterpay principe werken gaan meestal op dezelfde manier tewerk. Na de aankoop ontvang je een email met een digitaal betalingsformulier. Je betaalt de rekening door je naam, adres en rekeningsnummer in te vullen. Dit gebeurt via het digitale ‘DigiAccept

Je kan dit in de meeste gevallen tot 14 dagen na aankoop nog doen. Ideaal dus voor mensen die teveel aankopen om de juiste maat te vinden en de rest terugsturen. Zit je broek niet goed, ben je van gedacht veranderd, nog niet betaald? Geen probleem. Dit is net HET voordeel van Afterpay of achteraf betalen in België.

Dat betekent niet dat je ongestoord kunt blijven bestellen zonder te betalen. Voor de veiligheid wordt je namelijk gecontroleerd en geregistreerd, net als bij een normale webshop. Op die manier zorgen Afterpay winkels ervoor dat ze geen tweede keer opgelicht kunnen worden, mede door het goede netwerk en de ervaringen van Afterpay.

Wat is afterpay ?

Afterpay is de benaming voor het achteraf betalen in webshops. Dit is mogelijk dankzij het digitale Acceptgiro, afkomstig uit Nederland. Afterpay voor Belgische webshops is een ideale manier om klanten achteraf te laten betalen. Door digitale overschrijving is er zowel bescherming voor de webshop als voor de klant. Afterpay kan de betalingsverplichting overnemen zodat webshops hun liquiditeit gewaarborgd blijft. Zo is de webshop altijd zeker van hun geld.

Samenwerking met Afterpay is mogelijk door zich aan te melden op de Afterpay website.

Hoe werkt afterpay ?

Voor de consument is Afterpay in België hetzelfde als hoe ze het in Nederland gewoon zijn. Bij het afrekenen kan je kiezen voor ‘Achteraf betalen’ of ‘Afterpay’. Soms zijn er namelijk meerdere vormen van achteraf betalen in België. Er worden dus verschillende termen gebruikt om betaalmethodes te profileren. Bij het afrekenen is het dus belangrijk enkele verplichte velden in te vullen zodat afterpay een controle kan uitvoeren. Deze betaling is enkel mogelijk bij winkels die Afterpay accepteren.

Afterpay is zelf verantwoordelijk om de kredietwaardigheid van de kopers na te gaan. Ze doen dit aan de hand van voorgaande betalingen, adres en postcode van levering.

Kan iedereen met Afterpay betalen ?

In theorie kan dit. Natuurlijk is het aan Afterpay om na te gaan aan wie ze hun dienst willen verschaffen. Heb je een lage kredietwaardigheid en een slecht betaal geschiedenis dan is de kans klein. Mensen die doorgaans hun bestellingen te laat of niet betalen zullen niet in aanmerking komen. Bij hen zal uiteindelijk een deurwaarder ingeroepen worden.

Kosten Afterpay winkels

De meeste online winkels rekenen geen kosten voor het gebruik van deze betaling achteraf. Soms is dit echter wel het geval. Je zal dan tussen de €1 en €10 aan onkosten betalen. Onze partners rekenen voorlopig geen kosten aan, of deze zijn al berekend in de prijs.

Hoe werkt afterpay in België

Iedereen kan betalen bij afterpay winkels. Toch is het wel goed om te weten dat er enkele regels zijn die je in je achterhoofd moet houden wanneer je deze populaire betaalmethode wilt gebruiken. Zo doet afterpay een aantal controles voordat je in aanmerking komt op te betalen bij afterpay winkels.

Zo wordt er gekeken naar je betaal geschiedenis. Oftewel, heb je in het verleden al vaker betaald met afterpay en heb je al deze facturen netjes optijd betaald? Daarnaast vindt er ook een check plaats bij het BKR in Tiel, heel veel mensen in nederland hebben een codering bij het BKR. Deze codering kan je namelijk al krijgen wanneer je bijvoorbeeld een roodstand mag hebben op je betaalrekening. Er bestaan bij het BKR bepaalde coderingen, een roodstand is een standaard codering waar niet naar gekeken wordt. Wanneer je in het verleden vaak rekeningen niet op tijd betaald hebt of bijvoorbeeld een telefoonrekening helemaal niet betaald hebt dan kan je dat ook een codering opleveren. Dit soort coderingen kunnen wel weer in je nadeel werken wanneer je wilt betalen bij afterpay winkels.

Hou dit soort zaken dus altijd in je achterhoofd als je nadenkt om te betalen via acceptgiro bij de webshop naar keuze.